Volkswagen Group

VW WB Home

Volkswagen Group ka prodhuar ma shumë se 9.93 milion automjete ne vitin 2015
Numri i pergjithshem i automjeteve te prodhuara dhe te dorzuara arrine shifren prej 9.930.600 automjete me markat Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, MAN dhe Scania.
Nga Marka Volkswagen ne viten 2015 jane prodhuar 5.823.400 automjete.
Vetem ne Gjermani, ne tere vitin 2015 jane regjistruar 685669 Volkswagen automjete te reja.
Ky rezulat eshte nje ngritje me 4.4 % ne krahasim me vitin 2014.

Tabela zyrtare nga Volkswagen AG.

Dorezimi te klientet sipas tregut

Dhjetor 2015 Dhjetor 2014 Ndryshimi ne % Jan.-Dhj. 2015 Jan.-Dhj. 2014

Ndryshimi ne %

Europa 311.200 312.600 -0,5 4.045.400 3.945.200 +2,5
Europa perendimore 257.500 256.200 +0,5 3.430.200 3.274.300 +4,8
      Gjermania 95.200 93.200 +2,1 1.289.100 1.239.300 +4,0
Europa qendrore & lindore 53.700 56.400 -4,7 615.100 670.900 -8,3
      Rusia 16.300 26.100 -37,5 174.300 275.800 -36,8
Amerika veriore 85.100 83.200 +2,3 931.800 892.800 +4,4
      USA 56.000 57.100 -2,0 607.100 599.700 +1,2
Amerika jugore 34.500 67.800 -49,2 558.300 794.800 -29,8
      Brasili 25.100 55.500 -54,8 389.900 629.800 -38,1
Asiea dhe Australia 360.900 372.900 -3,2 3.934.900 4.057.700 -3,0
      Kina 329.200 336.200 -2,1 3.548.600 3.675.300 -3,4
Ne krejt Boten 834.800 881.000 -5,2 9.930.600 10.137.400 -2,0