Touran

 

touran_front_2

 

Touran pamja jashteProfilizimi i një super automjeti familiar.
Touran i Ri prezantohet me nje profil personal te ridisainuar me pamjen ma të mirë. Kjo pamje vjenë falë shinave mbi kulm, xhamave të pasmë me errësim dhe falë pasqyreve anësor me sinjalizues drejtimi te integruar në to. Touran si kurrë më parë e reprezanton Volkswagen në mënyrë shumë dinjitoze me detaile në pjesën frontale, si grillën nga kromi para radiatorit dhe Halogen- fenerët e kombinuar me sinjalizuesit e drejtimit në një njësi të përbashkët.

 

 
Touran pamja mbrapa

Jetoni ëndrrën tuaj.
Harmonizim i detaileve sportive deri në imësirat ma të vogla tërheq vëmendjen kurreshtare pjesa e pasme në Touran të ri. Prapakolpi i ngjyrosur me ngjyrë të njejtë si karroseria e automjetit me lakesa te buta dhe linja të theksuara mbrapa për Touran të ri janë shumë domethanës dhe i japin mirënjohjen e merituar “Elegant-Sportiv”. Veçori që të bëjnë përshtypje pozitive është edhe Spoileri mbi kulm me ngjyrë të njetë si karroseria e automjetit dhe Dritat mbrapa që ndahen në dy pjesë shumë elegante e bejnë Touran që të tërheq vëmendjen tuaj.

 
Touran Panorama-Panorama e juaj.
Kulmi rrëshqitës elektrik ështe rritur dukshëm dhe shtrihet në krejt hapësirën e mbrendshme të automjetit me ndriçim të këndshëm dhe me pamje të lirë shumë fantastike për pasagjerët. Falë elementeve ergonomike të kontrollit, kulmi rrëshqitës elektrik edhe gjatë ngasjes mund të ngrihet dhe të rrëshqitet mbrapa, lehtë si lojë fëmijësh. Xhami special i panorama kulmit mundëson që edhe gjatë ngasjes së shpejtë t’i kënaq pasagjeret me pamje te bukura. Nga rrezatimi i fortë i diellit ju mbron xhami i errësuar i kulmit UV-Mbrojtes Faktor si dhe perdja e cila mund të hapet dhe të mbyllet edhe nëse kulmi rrëshqitës nga xhami është i hapur.

 
Systemi KlimatikAir i klimatizuar
Temperaturat e këndshme janë të një rëndësie të veçant për komoditetin tuaj dhe janë pjesë aktive e sigurus gjatë udhëtimeve të gjata. Touran i Ri është i pajisur në seri me System klimatik. Systemi klimatik mundëson rregullimin e temperaturës sipas dëshirës suaj, shpërndarjen e sajë dhe intenzitetin e përhapjes së airit. Për air të pastër pa pluhur dhe polen, kujdest Filteri për hapsirën e mbrenshme.
Për komfor akoma më të mirë kujdeset Systemi klimatik “Climatronic” i cili vjenë si pasojë opcionale dhe është me rregullim Tre-Zonal të temperaturës, që nënkupton rregullim individual të temperaturës në: hapsirën e shoferit të automjetit, hapsirën e pranëshoferit dhe hapsirën mbrapa. Dirigjimi elektronik i systemit klimatik “Climatronic” mundëson regjistrimin dhe krahasimin e disa faktorëve relevant, si për shembull: temperatura në hapsirën e mbrendshme,
pozicioni i Diellit, intenziteti i rrezatimit diellor, temperatura e jashtme.
Dhe në bazë të këtyre faktorëve kordinon dhe bënë dozimin e futjes se airit të ftohët në hapsirën e mbrendshme.
Senzori për kualitetin e airit, në rast të regjistrimit të airit të jashtëm të ndotur në mënyrë automatike e aktivizon
kapakun për mbylljen e furnizimit me air nga jashtë dhe e futë në përdorim funksionin për qarkullim të mbrendshëm të airit.

 

Touran hapsira e brendshmeProgram për kënaqësin tuaj.
Timon tre krahësh i punuar nga lëkura. Pedale sportive për ndërrimin e marsheve. Sapo që ta keni provuar, nuk do të doni të ndaheni më, sepse me timonin opsional multifunksional tek Touran në mënyrë komode mund të komandohet Radio-Systemi, Display multifunksional pa paisje për telefon, pa i larguar duart nga timoni. Pedalet për ndërrimin e marsheve mundësojnë ngasje dynamike me Transmision manual kurse dorëza për ndërrimin e marsheve me Kuplung (lidhës) të dyfishtë DSG ju realizon ëndrrën tuaj për ngasje sportive.

 

 

Touran RadioRadio Systemet.
Në Touran të Ri ju keni mundësi zgjedhjes në mes shumë
Radio systemeve, duke filluar nga Radio systemi “RCD 210” që vjenë si paisje serike. Ai përfshin CD-Lexues kompatibil edhe per MP3 te dhena, katër zmadhues zeri me fuqi 2 x 20 W.
Radiosystemi “RCD 310” si paisje opcionale vjenë me 8 zmadhues zeri me kapacitetet me nga 4 x 20 W. “Tuner” i dyfishtë kujdeset për marrje më të mirë të mundshme, “AUX-IN” gjendet ne mbeshtetsen ekrahut ne mesë dhe sherben per lidhje te MP3-Player dhe SmartPhone. CD lexuesi i instaluar është kompatibil për PM3 dhe i shfaq titujt e kengeve.
“RCD 510” ofron, përveç CD ndërruesit me 6-CD, lexues për SD-Kart dhe mund të përdoret nëpërmjet “Touchscreen-Monitor” me ngjyra.

 

Motorizimi.
TDITDI Motoret ne Touran te Ri janë me Blueteknologji moderne. Falë motorëve Common rail të gjeneratës më të re. Injektimi direkt i Diesel karburantit me teknologjin e persosur te injektimit Commenrail” mundeson shfrytezimi maksimal te energjis se prodhuar dhe ne te njejten kohe zvoglohet kosumi i karburantit. Rikthimi i nje pjese te gazerave ne dhomen e ndezjes eshte faktor shtese qe kontribuon per Emisione te uleta dhe mjedisi me air te paster. Volkswagen Diesel motoret me Turbo-Mbushes (Turbolader) TDI, arrijne me rrotullime ne nivelin e ulet – momente te larta rrotullimi.

 

 

 

TSITSI Motoret ne Touran ter Ri jane shume ekonomik dhe poashtu arrijne me rrotullime minimale, moment rrotullues maksimal. TSI Teknologjia e persosur ne Touran te Ri mundëson zvogelimin e vellimeve te motorit pa humbur fuqin maksimale dhe ne te njejten kohe zvoglon konsum minimal te Benzin karburantit. Injektimi i drejtpërdrejtë i Benzim karburantit kombinohet me Turbo-Mbushes (Turbolader) TSI-Motor ose me mbushje të dyfishtë me Kompresor dhe Turbo-Mbushës TFSI-Motor.

 

 

 

DSG me Lidhes (Kuplung) te dyfishte.
DSG – Transmisioni me Lidhes te dyfishtë e bën çdo udhëtim me Touran te Ri ne nje avetur te veçant. Argëtim nuk mungon falë ndërrimit të shpejtesive pa ndërprerje dhe dridhje – me gjithë zgjedhjes manuale të shpejtesive. Në varësi të motorit, DSG-Transmisioni ofrohet me 6 ose 7-Shpejtesi.